Goochelen Lachen Genieten

Over mijzelf

Wat goed dat je mijn website hebt gevonden! Ik vertel je graag alles over goochelen en over mijn voorstellingen.
Wellicht heb je al op mijn website rondgekeken en gelezen over de verschillende goochelvoorstellingen en optredens. Hoe het zo gekomen is, kun je hieronder lezen.

Matthias Hendriks

Mijn opa was ook dol op goochelen. Hij haalde altijd grapjes uit en toverde balletjes en munten uit de oren van kinderen.

Voor mij begon het allemaal met een eenvoudige goocheltruc uit de feestwinkel: de truc met bekers en balletjes.
Ik was zo nieuwsgierig hoe dat werkte! Toevallig woonde ik vlak bij een goochelspeciaalzaak in het centrum van Haarlem en hier kreeg ik het geheim te horen. Ik ben de truc gaan oefenen en op een gegeven moment kwam ik bijna wekelijks naar de winkel toe om nieuwe trucs te zien.
Op mijn 11e begon ik met het geven van goocheloptredens in de buurt. De opbrengst spaarde ik op en hiervan kocht ik weer nieuwe goocheltrucs. In de loop der jaren kreeg de voorstelling steeds meer vorm. 
Inmiddels treed ik op in heel Nederland en verzorg ik professionele goochelvoorstellingen voor kinderen en volwassenen, voor particulieren en bedrijven.

Ik heb verschillende studies gevolgd, waaronder de lerarenopleiding en opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening.
Mede hierdoor heb ik ervaring opgedaan in lesgeven, presenteren,  werken met kinderen, groepen en het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking.

Goochelen voor kinderen is zeker niet kinderachtig. Kinderen zijn van nature erg nieuwsgierig, eerlijk en oplettend.
De goocheltrucs die ik in mijn voorstelling vertoon, zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen. Voor sommige kinderen is het de eerste keer dat zij een goochelaar zien. Met name kleuters vinden het heel spannend wat er allemaal gaat gebeuren. Voor jonge kinderen neem ik  de echte spanning in het begin van de voorstelling weg door een truc te vertonen met (speelgoed)konijnen. Dat gaat vreselijk mis en de kinderen gieren van het lachen. Ik ga gauw verder met de tweede truc, maar kinderen hebben al snel door hoe het werkelijk zit. Of toch niet? Daarna kies ik een assistent uit het publiek. De kinderen weten nu wat ze kunnen verwachten en willen graag komen helpen.

Humor speelt in mijn show een belangrijke rol. In elke truc gebeurt iets geks, doe ik iets onhandigs of gaat er iets mis. Daarnaast vind ik dat kinderen deel uit moeten maken van de voorstelling. Regelmatig kies ik een assistent uit het publiek. Tot slot is er de magie. De trucs lijken makkelijk te doorgronden, maar door een onverwachte wending in het verhaal wordt het ineens allemaal anders…

Over Matthias

Goochelaar Matthias heeft ruim 25 jaar ervaring in de kunst van het goochelen en is gespecialiseerd in kindergoochelen en tafelgoochelen voor volwassenen.

© Beyond Magic 2006 - 2024

Wilt u een goochelaar huren, bijvoorbeeld in Aerdenhout, Alkmaar, Amsterdam, Den Haag, Haarlem, Heemstede, Hoofddorp of Rotterdam?
Goochelaar Matthias verzorgt voorstellingen en workshops voor kinderen én volwassenen en treedt op in heel Nederland en België.

Ontwerp: Matthias Hendriks